Preparat przeznaczony do stosowania w gospodarstwach domowych, miejscach publicznych (włącznie ze szpitalami, służbą zdrowia) i w przemyśle spożywczym, mięsnym, rybnym, mleczarskim, gastronomii. Stosowany do mycia i dezynfekcji naczyń, sprzętów kuchennych, wyposażenia, pojemników, powierzchni i rurociągów związanych z produkcją, transportem.
Dozwolony do mycia i dezynfekcji urządzeń i powierzchni mających kontakt z żywnością. Może być stosowany do powierzchni gładkich i porowatych wykonanych z różnych materiałów. Nie powoduje ich korozji.
Działanie preparatu: bakteriobójcze, grzybobójcze, wirusobójcze.
Produkt profesjonalny.
Sposób użycia:
Do dezynfekcji: (działanie: bakteriobójcze, grzybobójcze, wirusobójcze) przygotować roztwór roboczy 4% (tj. 40 g preparatu rozprowadzić w 1 litrze wody w temp. pokojowej), nanieść na myte powierzchnie. Po upływie 30 minut spłukać wodą, w przypadku dezynfekcji dużych powierzchni typu podłogi, ściany, pozostawić do wyschnięcia. W przypadku dezynfekcji brudnych powierzchni, przygotować roztwór roboczy 6 %, nanieść na myte powierzchnie i pozostawić do wyschnięcia. Pełny efekt działania wirusobójczego uzyskuje się po upływie 120 minut. Roztwór roboczy przechowywać nie dłużej niż 8 h.
Skład:
5-15% związki powierzchniowo czynne, EDTA, środki wspomagające i stabilizujące. 100 g preparatu zawiera 6,93 g chlorku didecylodimetyloamoniowego.
Oferowany przez nas produkt posiada pozwolenie Ministra Zdrowia na obrót produktem biobójczym – nr 3272/07.